Waarom KAPMES kiest voor een restyling


Een verhaal van groei en vernieuwing

Het is essentieel om relevant en vooruitstrevend te blijven daarom hebben we, bij KAPMES besloten om onze merkidentiteit te restyling. Geen lichte beslissing maar een strategische zet die past bij onze visie en groei. Zie hier de redenen waarom we voor een restyling hebben gekozen.

De drang naar innovatie

Bij KAPMES is innovatie een kernwaarde. We streven ernaar om de grenzen van branding voortdurend te verleggen. Onze klanten verwachten niets minder dan baanbrekende ideeën en frisse perspectieven. Een restyling van onze eigen branding was een natuurlijke stap om onze toewijding aan innovatie te onderstrepen.

We leven in een tijd waarin technologische vooruitgang en culturele verschuivingen elkaar snel opvolgen. Dit betekent dat merken continu moeten evolueren om relevant te blijven. Voor KAPMES is innovatie niet alleen een doel, maar een doorlopend proces. Onze nieuwe merkidentiteit weerspiegelt deze voortdurende drang naar vernieuwing en creativiteit.

Verbeterde merkontvankelijkheid

Om in lijn te blijven met de verwachtingen en behoeften van onze klanten, hebben we onze merkidentiteit vernieuwd. Door onze visuele identiteit te moderniseren en onze merkboodschap te verfijnen, kunnen we effectiever communiceren met ons diverse klantenbestand,van architecten tot online ondernemers.

We hebben grondig marktonderzoek gedaan om te begrijpen wat onze klanten en prospects van ons verwachten en hoe we hen het beste kunnen aanspreken. Deze inzichten hebben geleid tot een merkidentiteit die niet alleen aantrekkelijk is, maar ook resoneert met de waarden en behoeften van onze klanten.

Reflectie van groei

Sinds onze oprichting is KAPMES aanzienlijk gegroeid, zowel in omvang als in expertise. Onze restyling weerspiegelt deze groei en ons versterkte vermogen om complexe branding uitdagingen aan te pakken. Het nieuwe design laat zien waar we nu staan en waar we naartoe gaan, en straalt vertrouwen en professionaliteit uit.

Onze groei is niet alleen te zien in ons uitgebreide dienstenaanbod, maar ook in ons team van experts. We zijn fier op de verscheidenheid en kennis die ons team bezit en onze nieuwe merkidentiteit is ontworpen om deze kracht te benadrukken. Elk element van onze branding is zorgvuldig afgestemd op onze ambitie en toekomstvisie, wat ons in staat stelt om onze klanten nog beter van dienst te zijn.

Consistente klantbeleving

Een consistente merkervaring is cruciaal voor klantloyaliteit. Onze restyling zorgt ervoor dat elke interactie met KAPMES, zowel online als offline, een uniforme en memorabele indruk achterlaat. Van onze vernieuwde website tot onze merkpresentaties, elk detail is ontworpen om een coherente en aantrekkelijke merkbeleving te bieden.

Een van de belangrijkste aspecten van onze restyling was het creëren van een samenhangende merkervaring. Dit betekent dat onze visuele elementen, toon van de communicatie en gebruikerservaring allemaal op elkaar zijn afgestemd. Door consistentie in alle touchpoints te waarborgen, kunnen we een sterke en betrouwbare merkidentiteit opbouwen die bijdraagt aan klanttevredenheid en loyaliteit.

De ISCAR-Methode in actie

Onze eigen merktransformatie heeft ons de kans gegeven om de ISCAR-methode – onze beproefde benadering van branding – in de praktijk te brengen. Door Inzicht, Strategie, Creatie, Activatie en Relatie te doorlopen, hebben we een merkidentiteit ontwikkeld die krachtig en doelgericht is. Dit proces heeft ons niet alleen geholpen om onze eigen merkwaarden beter te begrijpen, maar ook om onze methode verder te verfijnen voor onze klanten.

Inzicht

De eerste stap in onze ISCAR-methode is het verkrijgen van diepgaande inzichten door middel van merkaudits en marktonderzoek. Voor onze eigen restyling hebben we deze fase gebruikt om te begrijpen hoe ons merk werd waargenomen, wat onze sterke punten waren en waar verbeteringen nodig waren. Dit gaf ons een solide basis om strategische beslissingen te nemen.

Strategie

Op basis van de verkregen inzichten hebben we een nieuwe merkstrategie ontwikkeld. Dit omvatte het herdefiniëren van onze positionering en merkarchitectuur. We hebben nagedacht over hoe we ons willen onderscheiden in de markt en welke kernwaarden we willen uitdragen. Deze strategische basis heeft ons geholpen om een consistente en doelgerichte merkidentiteit te creëren.

Creatie

De creatiefase betrof het ontwerpen van onze nieuwe visuele identiteit. We hebben samengewerkt met ons team van ontwerpers om een modern en aantrekkelijk logo te ontwikkelen, evenals andere visuele elementen zoals kleurenpaletten, typografie en grafische stijlen. Elk ontwerpbesluit werd genomen met onze merkstrategie in gedachten, zodat we een samenhangende en krachtige merkidentiteit konden realiseren.

Activatie

Met onze nieuwe visuele identiteit op zijn plaats, hebben we ons gericht op merkactivatie. Dit hield in dat we onze nieuwe branding hebben toegepast op verschillende touchpoints, van onze website en social media tot onze marketingmaterialen en kantoorinrichting. Door onze merkidentiteit op een consistente manier te activeren, kunnen we een sterke en herkenbare aanwezigheid opbouwen in de markt.

Relatie

De laatste fase van de ISCAR-methode richt zich op het opbouwen en onderhouden van relaties met onze klanten en community. Door middel van gerichte communicatie en engagementactiviteiten, streven we ernaar om klantloyaliteit te versterken en een betrokken community rond ons merk te creëren. Onze nieuwe branding speelt een cruciale rol in dit proces door een sterk en consistent merkimago uit te stralen.

Het creatieve proces achter onze nieuwe identiteit

Het creatieve proces achter onze nieuwe merkidentiteit was zowel uitdagend als opwindend. We hebben samengewerkt met ons interne team en een netwerk van getalenteerde freelancers om een merk te creëren dat echt weerspiegelt wie we zijn en waar we voor staan.

Van het brainstormen van concepten tot het finetunen van de kleinste details, elke stap van het proces was doordrenkt met creativiteit en strategisch denken. We hebben verschillende ontwerpconcepten geëxploreerd en getest om ervoor te zorgen dat onze nieuwe identiteit niet alleen visueel aantrekkelijk is, maar ook functioneel en doelgericht.

Waarom restyling essentieel is voor elk merk

Onze beslissing om onze branding te restylen is niet uniek. Veel succesvolle merken ondergaan periodiek een restyling om relevant en competitief te blijven. Hier zijn enkele redenen waarom restyling essentieel is voor elk merk:

Aanpassen aan marktveranderingen

De markt is constant in beweging, en merken moeten zich aanpassen aan veranderende trends en consumentenvoorkeuren. Een restyling kan helpen om een merk fris en relevant te houden in een steeds veranderende markt.

Differentiatie van concurrenten

In een competitieve markt is het belangrijk om je te onderscheiden van concurrenten. Een nieuwe merkidentiteit kan helpen om een uniek en onderscheidend merkimago te creëren dat klanten aantrekt en behoudt.

Herpositionering

Soms is een merk herpositionering noodzakelijk om nieuwe doelgroepen aan te spreken of een verschuiving in bedrijfsfocus te weerspiegelen. Een restyling kan dit proces ondersteunen door een merkidentiteit te creëren die aansluit bij de nieuwe positionering.

Versterken van merkwaarden

Een merkidentiteit moet de kernwaarden en missie van een bedrijf weerspiegelen. Naarmate een bedrijf groeit en evolueert, kunnen deze waarden veranderen. Een restyling biedt de kans om de merkidentiteit aan te passen aan de nieuwe waarden en visie van het bedrijf.

De impact van onze restyling

De impact van onze restyling is al merkbaar in verschillende aspecten van ons bedrijf. Intern heeft het een gevoel van trots en verbondenheid gecreëerd binnen ons team. Extern hebben we positieve feedback ontvangen van klanten en partners die onze nieuwe merkidentiteit waarderen en erkennen.

Onze vernieuwde branding heeft ook geleid tot een verhoogde zichtbaarheid en herkenbaarheid in de markt. Dit heeft niet alleen geholpen om nieuwe klanten aan te trekken, maar ook om bestaande klanten te behouden en hun loyaliteit te versterken.

Conclusie

De restyling van KAPMES is een strategische stap die onze toewijding aan innovatie, groei en klanttevredenheid weerspiegelt. Met onze vernieuwde merkidentiteit willen we nog meer impact maken.

Onze nieuwe branding belichaamt onze kernwaarden en toekomstvisie, waardoor we onze klanten beter kunnen bedienen en onze positie als toonaangevend branding bureau versterken.

Meer weten over onze aanpak? Wij kijken er naar uit om onze passie met jou te delen dus twijfel niet om contact met ons op te nemen!

Afspraak

Plan meteen een verkennend gesprek in